Onderzoek je markt, concurrenten en kansen

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Marktonderzoek aanvragen

Marktonderzoek

Wie zijn je potentiële klanten? Waar vind je ze? En hoe worden ze jouw klant? Door dit te onderzoeken weet je heel goed welke route je moet volgen om succesvol te zijn. Het kijken naar de markt, je eigen propositie en het onderscheidend vermogen van je concurrenten geven je door het marktonderzoek, de juiste inzichten om aan de slag te met je business, groeistrategie en propositie om écht te gaan groeien. 

 

Marktonderzoek

Vooraf je strategie bepalen doe je aan de hand van een gedegen onderzoek. Onze focus zal liggen op digitale middelen omdat we weten dat hier het meest te onderzoeken valt. We zijn voorzien van de juiste tooling om voor jou een marktonderzoek te maken waar je vervolgens een groeistrategie op los kan laten. Wat doet jouw doelgroep? Wat zijn je kansen? Hoe lig je in de markt? En hoe kan de markt bewerken?

Concurrentieanalyse

Weten wat je concurrenten doen, hoe ze het doen en wat voor hun werkt, geeft je niet alleen een kijkje in de keuken en nieuwe inzichten. Maar laat vooral zien hoe je jezelf kan onderscheiden. Waarom moet een klant voor jou kiezen? Dat doen ze niet omdat je enkel goedkoper bent. Daar komt veel meer bij kijken en onze analyse zal je aardig op weg helpen.

We Know What Works, And What Doesn’t.

Hetzelfde doen wat iedereen doet, werkt niet altijd. Sterker nog… hoe val je dan überhaupt nog op? Wij weten wat wel en niet werkt. We werken altijd met jou samen. Jij bepaalt, maar vertrouw op onze expertise.

Het behalen van een doelstelling brengt nieuwe doelstellingen met zich mee. Marketing en sales zijn onmisbaar voor een organisatie dat wilt blijven groeien. Blijven meten en onderzoeken hoort hier ook bij.

Hoe werkt het?

1. Wat wil je bereiken en weten

Wat is je doel en wat moeten we daarvoor onderzoeken.

2. Digitale middelen inzetten 

We zetten digitale middelen in om de onderzoeken uit te voeren. 

3. We delen en bespreken de resultaten

De resultaten zullen we met je delen en bespreken. Het is jouw onderzoek en de analyse en resultaten zijn van jou. 

4. Strategie bepalen

Bij Optimaal Groeien draait het om een slimme strategie opzetten voor het behalen van jouw groeidoelstelling. Dit zullen we samen met je gaan maken.